Seler korzeniowy SMAK&ZDROWIE
Dostępność: 19 szt
Opis produktu
Jakie nasiona warzyw warto zasiać w swoim warzywniku? Obowiązkowo musi znaleźć się w nim seler korzeniowy, którego łacińska nazwa to Apium graveolens var. Rapaceum Dolvi. Aby cieszyć się z urodzajnych plonów i móc dodawać selera to tworzonych dań, warto zdecydować się na jego wysiew w lutym lub marcu. Dla prawidłowego rozwoju warzyw konieczna jest gleba żyzna i wilgotna. Warto wybrać stanowisko nasłonecznione, ale jednocześnie z tendencją do półcienia.
Seler proponowany przez markę Smak&Zdrowie ma następujące parametry:
termin wysiewu: luty-marzec, głębokość siewu: 0,5 cm, stanowisko: słoneczne, półcień, ilość nasion: 1000.
Specyfikacja
Smak&Zdrowie
1000 nasion
II-III
Gleba żyzna, wilgotna.
Słoneczne, półcień
0,5 cm
5904842862312
5904842862312