Dynia zwyczajna - Cukinia SMAK&ZDROWIE
Dostępność: 47 szt
Opis produktu
              Dynia zwyczajna, czyli cukinia, której łacińska nazwa to Cucurbita pepo Nimba obowiązkowo musi znaleźć się w każdym warzywniku z prawdziwego zdarzenia. Cukinie są znakomitym dodatkiem do wielu dań. Można je jeść również bez żadnych dodatków.   Nasiona warzyw  , które proponuje marka Smak&Zdrowie należy wysiać w kwietniu lub maju-czerwcu, aby cieszyć się z urodzajnych plonów. Nasiona należy umieścić na głębokości 2-3 cm. Gleba, na której zasiejesz dynię musi być żyzna i próchnicza, a stanowisko słoneczne.  
  Dynia ma następujące parametry:  
  
  termin wysiewu: kwiecień, maj lub czerwiec,  
  głębokość siewu: 2-3 cm,  
  stanowisko: słoneczne,  
  ilość nasion: 8.    
  Oświadczam, że zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/2031 z dnia 26 października 2016 r. w sprawie środków ochronnych przeciwko agrofagom roślin, zmieniającym rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 228/2013, (UE) nr 652/2014 i (UE) nr 1143/2014 oraz uchylającym dyrektywy Rady 69/464/EWG, 74/647/EWG, 93/85/EWG, 98/57/WE, 2000/29/WE, 2006/91/WE i 2007/33/WE do każdej rośliny lub nasiona dołączony jest paszport.    
             
                    Specyfikacja
            Smak&Zdrowie
                    IV lub V-VI
                    Gleba żyzna, próchniczna
                    Słoneczne
                    2-3 cm
                    8 nasion
                    5904842862534
                    5904842862534
                    